Wie is ‘de Presentatiepartners’?

‘De Presentatiepartners’ is opgericht door business storyteller, filosoof en auteur Claudine Hogenboom.

Ik leer bestuurders hoe zij welluidend kunnen spreken. Welluidend spreken is zodanig vertellen wat anderen moeten weten, dat zij letterlijk en figuurlijk in beweging komen. In hun gedrag en in hun opvattingen. Welluidend spreken is gebaseerd op de Retorica van Aristoteles.

Werkwijze

Ik werk op basis van wetenschappelijke inzichten uit de filosofie en de Retorica van Aristoteles. Daarnaast zet ik principes uit business storytelling in. Mijn gezond verstand en intuïtie doen ook mee.

Intakegesprekken met nieuwe opdrachtgevers voer ik in principe in een museum. Ook online.

Theatertechnieken

Welluidend spreken is vooral WAT je wil zeggen. Als je weet wat je wil zeggen, is de manier waarop niet meer zo evident.

Toch komt het voor dat het goed is om ook iets aan presentatietechnieken te doen. Dan maak ik dankbaar gebruik van Mark van der Zwan, trainer en regisseur.

CV Claudine Hogenboom

“‘Ongemerkt’ heb ik meer dan 25 jaar trainers- en advieservaring verzameld. Hierdoor leerde ik duizenden leiders en professionals kennen, begeleiden en op weg helpen. Ik ben gecertificeerd business storyteller, NLP practitioner, auteur en filosoof. Daarnaast ben ik post-HBO gecertificeerd coach in TA en systemisch werk. Ik schreef een van de eerste boeken over studieloopbaanbegeleiding in Nederland. Ik ben bedenker en ontwikkelaar van hét Loopbaanmagazijn. Ik ben redacteur van C, het vakblad van Logeion, de vereniging van communicatieprofessionals.

Ik voel me als een vis in het water in het hol van de leeuw. Ik heb een hekel aan dubbele agenda’s, hoewel ik er zelf twee gebruik. Ik ben in staat op een respectvolle, maar scherpe manier bloot te leggen wat veranderingen in een organisatie in de weg staat.

Bijna altijd zijn dat zaken die we op geen enkele manier met een powerpointpresentatie boven water of in beweging kunnen krijgen.

Ik schrijf op dit moment aan mijn boek met als werktitel: Welluidend besturen: de kunst van het juiste midden.

Mark van der Zwan

‘Ik heb technische bedrijfskunde gestudeerd aan de TU/e. Daarna heb ik de theateropleiding in Maastricht gevolgd. Als ingenieur houd ik van het werken aan oplossingen. Als docent en regisseur geniet ik van het ontdekken en versterken van iemands talenten. Na mijn start als toegevoegd onderzoeker heb ik als consultant en trainer banken, universiteiten, high tech bedrijven en dienstverlenende organisaties van binnen kunnen bekijken en meemaken. Gedreven door kwaliteit en enthousiasme heb ik meer dan 20 jaar op maat gemaakte trainingsprogramma’s ontwikkeld en uitgevoerd. Ik heb geleerd mensen met humor en respect te confronteren. Zo creëer ik ruimte voor andere perspectieven en oplossingen.’

Een synopsis van onze kennis en kunde hebben we uit mogen geven als: ‘101 Presentatietips: als je iets te vertellen hebt‘.