Werk met de Presentatiepartners

“Effective leaders can articulate the relation between where they came from and who they are.” (Uit: Why should anyone be led by you? van Rob Coffee en Gareth Jones, 2019)

Ik leer bestuurders om welluidend te spreken. Ik moedig ze aan om verhalen te vertellen, in plaats van ze te onthouden. Verhalen die medewerkers in beweging zetten. Zowel figuurlijk, in hun hoofd. Als letterlijk, in gedrag. Op deze manier verbind je strategie, tactiek en operationele uitvoering met elkaar. En vervolgens blijven ze dat ook.

Programma Welluidend Besturen

Welluidend besturen betekent besturen vanuit het gedachtengoed van Aristoteles. Bij het nemen van beslissingen verlaat je je op de zogenaamde ‘eudemische ethiek’, het zoeken naar het juiste midden. Vervolgens draag je je besluit uit op een welluidende manier. Een manier waarbij de Retorica van Aristoteles de ingrediënten zijn.

Een welluidende Corporate Story

Een corporate story als resultaat, is niks. Als je het verhaal niet vertelt, wat heeft dat verhaal dan voor zin? Ik leer bestuurders om de corporate story op een welluidende manier in elke relevante situatie met verve ten gehore te brengen. Zodat het verhaal van de organisatie een lopend vuur wordt dat medewerkers aanwakkert om te doen wat nodig is. En dat klanten ertoe beweegt klant te blijven.

Superclasses voor Leiders en Bestuurders

In onze serie (online) supperclasses gaan we in op thema’s die je als leider tegenkomt op het moment dat je iets te vertellen hebt en daarin gehoord wil worden.

Leer je verhaal te vertellen, in plaats van te onthouden wat je wil zeggen.

Het mooiste verhaal is te vinden tussen de regels.
Als je een keer wat anders wil dan een gastspreker, nodig een gastLUISTERAAR uit.
Zonder goed te kunnen luisteren is het onmogelijk anderen aan te wakkeren goed te presenteren.